Tarieven zwemles
Wat kost zwemles nu precies en nog veel belangrijker, wat krijgt u ervoor?
Het Twentebad werkt al een aantal jaren met de SuperSpetters zwemlesmethode van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond). Bij de SuperSpetters zwemlesmethode leren kinderen alle onderdelen van het ZwemABC in één traject. Dit heeft als resultaat dat alle kinderen echt zwemveilig zijn als ze het diploma hebben gehaald. Bij de SuperSpetters zwemlesmethode leren de kinderen op een leuke manier goed zwemmen en is er veel aandacht voor persoonlijk contact.
SuperSpetters in het Twentebad
Opbouw zwemlestraject
In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn.
Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.
Tijdsduur hele traject
We maken gebruik van verschillende baden. Bad 1,2 en 3 zitten in het ondiepe (instructie)bad en bad 4,5 en 6 in het diepe (25m wedstrijd/50m sport)bad. Gemiddeld zitten kinderen 16 weken in bad 1 t/m 4 en 8 weken in bad 5 en 6. Dit betekent dat kinderen gemiddeld 80 lessen bezig zijn om het diploma te halen.
Veilig leren zwemmen kost tijd en ieder kind heeft een eigen tempo. Druk leggen bij het kind werkt meestal niet goed. Als het langer of korter duurt dan het gemiddelde dan is dat zo. Je kind op zwemles doen kost dus geld én tijd. Maar je investeert maar 1 keer in dit hele belangrijke diploma waar je kind de rest van zijn of haar leven plezier van heeft!!
Gebruik materiaal
Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.
De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij onderwater oriëntatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen maar wel met hulpmiddelen.
Communicatie
Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Ouders worden middels een app gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen.
Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.
Kwaliteitswaarborging KNZB Eén keer per jaar komt er een Controleur SuperSpetters op bezoek bij het Twentebad om de zwemlessen te bekijken. De controleur zal middels een checklist bekijken of de richtlijnen en kernwaarden van SuperSpetters worden nageleefd.
SuperSpetters vs ZwemABC Veel ouders zullen nog bekend zijn met het oude ZwemABC wat eerder aangeboden werd. Daarom hebben we de verschillen en gelijkenissen hieronder op een rijtje gezet.
Wat zijn de grootste verschillen?
Wat is hetzelfde gebleven?
Vragen?
Specifieke vragen over de zwemlessen van het Twentebad, kunnen worden gesteld via zwemles@twentebad.nl
Ook enthousiast geworden voor de SuperSpetters zwemlessen?
Lees hier meer over 'inschrijven en wachtlijsten'.